ELS GRUPS D’INTERÈS, LA NOVETAT DE LA LLEI DE TRANSPARÈNCIA

L’Ajuntament de Sant Boi ha promogut una acció per ajudar les entitats de la ciutat a adaptar-se a les noves obligacions legals de la Llei de transparència relacionades amb els Grups d’Interès.

L’Ajuntament assessora les entitats per adaptar-se als nous requeriments digitals de la Llei de transparència. Des del febrer del 2017, la Llei de transparència d’àmbit europeu, promou més mesures per l’accés a la informació pública i el bon govern. Les noves mesures impliquen que moltes entitats i empreses s’hagin d’inscriure en el Registre de Grups d’Interès de la Generalitat de Catalunya que és el portal únic per a totes les institucions públiques a Catalunya.

Com a requisit previ, el president o la presidenta de l’entitat ha d’obtenir un cerfificat digital que l’acrediti com a representant autoritzat. Com el tràmit és una mica ferragós, l’ Ajuntament s’ofereix a acompanyar les entitats en aquest procés per a l’obtenció d’aquest document, que també faculta l’entitat per realitzar electrònicament tot tipus de tràmits amb la Seguretat Social, l’Agència Tributària i altres organismes de l’Administració pública. De fet, la tramitació electrònica és a dia d’avui una obligació normativa per a totes les ‘persones jurídiques’ en la seva relació amb les administracions.

El passat 20 de juny van ser convocades 50 associacions de la ciutat per a donar a conèixer aquest servei d’assessorament i acompanyament a les entitats i les novetats d’aquest últim any.

Per què és important la inscripció en el Registre de Grups d’Interès?

Perquè és un requisit perquè les entitats puguin sol·licitar reunions formals amb càrrecs electes i directius de totes les administracions públiques, si un dels objectius és influir en les polítiques que ens afecten a tothom, de fet és una mesura que vol facilitar la transparència a la informació pública i a les bones pràctiques administratives, com les agendes públiques i altres pràctiques dels nostres governants i les seves relacions amb la ciutadania.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s