CULTURA ALS BARRIS: ENTRE ASSAJOS I APRENENTATGES

Fa gairebé tres mesos que els districtes de la ciutat van encetar cadascun d’ells un projecte artístic de caire sociocultural que s’havia concretat prèviament al Programa de Cultura als Barris la missió del qual era proposar un desenvolupament cultural descentralitzat, reforçant així la seva presència de programació cultural als barris. I ja estan fent feina després de convocatòries, prèvies, posades en comú i llançament de tallers d’aprenentatge que els servirà per a posar en escena aquestes pràctiques artístiques:

Barris Centre i Vinyets Molí Vell.

Projecte: Poètic Pressing Catch (nom provisional)

Prop de 240 alumnes dels Instituts Ítaca i Rubió i Ors segueixen aprenent a base de lletra i música, de ritmes i improvitzacions en el Taller de Slam Poetry, la literatura i la poesia en format competitiu, i aviat, als voltants de Sant Jordi, els veurem en directe en una competició pública al teatre de Can Massallera. Tot plegat coordinat per l’entitat Llobregat Slam Poetry – Cultura Excèntrica.


Barris Casablanca i Camps Blancs.

Projecte: Disseny i construcció de “peleles” o ninots i Personatges xanquers.

A Casablanca i Camps Blancs estan centrats a proporcionar eines culturals al veïnat relacionades amb la Cultura Popular, ja que de fa molts anys hi ha tradició transmesa per diferents grups del Districte, com els Gegants i Diables de Casablanca, les percussions o els trabucaires.

Aquests dies estan ocupats en els diferents tallers, com el de construcció d’elements mòbils, com ninots i altres artilugis gestionats pels Panettone Brothers, antics veïns, que mobilitzen a joves vinculats amb el barri, o el de xanquers a Camps Blancs que un dia a la setmana assagen fent teatre al carrer. Aviat els veurem a tots a la Festa Major de Sant Boi.


Districte de Marianao.

Projecte: Espectacle de carrer de creació comunitària a Marianao.

A Marianao també van força avançats, prop de 70 persones s’han format en Dramatúrgia i Guió teatral per a proposar una història sobre la Història del barri de Marianao, i han enllestit un text que se centra en 4 moments històrics del seu territori. Ara s’està treballant en Escenografia i vestuari i localitzant espais pel barri, la proposta serà un recorregut teatral al carrer entre la Pl. República  i la Pl. Assemblea Catalunya. I estan esperant la participació d’instituts, escoles i grups del barri…. I fins aquí podem parlar! Per cert, pels endarrerits, si voleu participar, encara hi ha lloc, us informaran al Casal.  Coordinat per Art&Coop i Espai Lúdic.

Districte de Ciutat Cooperativa – Molí Nou.

Projecte: Art, moda i disseny a la Cooperativa.

La presentació pública del projecte serà el pròxim 19 de febrer a les  18h. al Casal de la Coope. Aquest projecte pluridisciplinari que parteix del diàleg entre el disseny, la moda i la creació artística ja té un títol: La Coope està de Moda. I ha canviat una mica, estan preparant una campanya perquè els joves aprenguin a tunejar roba antiga i transformar-la, amb tot un seguit de tallers que els ajudaran a realitzar-lo. En aquest projecte, el nucli central i embrió del projecte serà el Taller de Costura de la Coope i a finals d’abril, hi haurà una desfilada al c. Pau Casals. També participen a títol personal algunes dissenyadores de la ciutat i creadores de la ciutat com Carmen Doorá, Laura del Valle o l’estilista Berta Ros.

Tot per a fomentar la participació veïnal, la formació artística, l’art comunitari i la descoberta i aprenentatge de pràctiques culturals. Seguirem informant!

Trackbacks

  1. […] un districte d’on van nèixer algunes de les entitats de cultura popular més potents, Casablanca i Camps Blancs podrien proporcionar una bona cantera de futurs cultipopulars! (i això […]

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s