FESTA MAJOR’19: QUE NO FALTI LA CULTURA POPULAR!

Què seria una festa major sense diables, capgrossos, gegants, sardanes o els focs? Quasi no seria festa major, oi?

I la nostra festa grossa ha sabut evolucionar amb aquests elements que lliguen tradició i identitat local i tot gràcies al nostre teixit associatiu, als nostres apassionats de la cultura popular que amb temps i dedicació, passen jornades entrenant, pensant i participant a trobades arreu de Catalunya, i malgrat l’esforç ha donat fruits, un de recent, la propera candidatura de Sant Boi, Ciutat Gegantera 2020 que aplegarà un munt d’activitats i una de les trobades més nombroses de gegants vinguts de totes les parts!

I aquí us passem un resum de les activitats de cultura popular d’aquesta edició de Festa Major… Som-hi! 😉

TABALADA
divendres 17maig, 20.30h. / Pl. Catalunya.

A qui no li agradi la percussió que es tapi les oïdes, perquè aquests diables i les seves colles van a per totes, i no és per a menys, que ens arrosseguen per a gaudir del Correfoc que vindrà després!

Organitzada pels Diabòlics Músics i Diables de Casablanca hi haurà 7 colles convidades (Diables de Sant Boi de Llobregat, Diables de Casablanca, Ratpenats Infernals, Cia. General del Foc, Diables de Sant Joan Despí, Diables de Manresa, Bum Bam Boi Percutors, Diables del Papiol i Diables de la Vall del Tenes).

Recorregut: plaça Catalunya, Francesc Macià, Jaume I i plaça Llorenç Presas.

CORREFOC
divendres 17maig, 22.15h. / Pl. Ajuntament.

Què tindrà d’irresistible i fascinant córrer davant grups de diables plens de foc? No ho sabem però ho és, addictiu, bàsicament!

Organitzat pels Diables de Sant Boi i Diables de Casablanca, hi haurà les mateixes 7 colles que abans ens hauran fet remoure els greus del cos! (Diables de Sant Boi de Llobregat – Diables de Casablanca – Ratpenats Infernals – Cia. General del Foc – Diables de Sant Joan Despí – Diables de Manresa – Bum Bam Boi Percutors – Diables del Papiol i Diables de la Vall del Tenes).

Recorregut: plaça Ajuntament , Joan Bardina, Jaume I, Francesc Macià, Marià For tuny i Baldiri Aleu (cantonada amb Pau Claris).

Important NO descuidar les mesures de seguretat pel Correfoc i us les recordem aquí:
Per participar en el Correfoc, cal portar roba de cotó, coll tancat, màniga llarga, mocador de coll, barret, calçat flexible, lleuger i tapat i taps a les orelles. No emprenyeu als diables i deixeu-vos portar. No porteu material pirotècnic propi. No s’ha de llençar aigua al pas del Correfoc. La pólvora mullada és perillosa i imprevisible. Seguir les indicacions del servei d’ordre. Respecteu les zones acotades per l’organització. Els infants no han d’estar sols a les primeres files. Cobriu els vidres dels aparadors i de casa vostra si el Correfoc ha de passar per davant. No s’han d’aparcar vehicles al llarg de tot el recorregut senyalitzat per la policia municipal. L’organització aconsella no participar en el Correfoc a les persones que no puguin complir aquestes normes de seguretat. Tot el públic participant és responsable en primer i únic terme dels accidents que puguin patir al Correfoc.

XXX TROBADA GEGANTERA DE FESTA MAJOR I CERCAVILA
dissabte 18 maig, 17:00 – Pl. Ajuntament.

Una ocasió única per a gaudir de la fauna gegantera, amb gegants tradicionals i molts altres de dissenyis contemporanis i personatges d’actualitat, una delícia de formes, colors (i alçada!) considerable!

Organitza la Colla de Geganters i Grallers de Sant Boi i hi haurà 7 colles convidades (Gegants de la Ciutat de l’Hospitalet – Colla Gegantera d’Iluro de Mataró – Gegants de Puigventós – Gegants Sants Metges del Prat – Gegants de Sant Andreu de la Barca – Gegants del Delta del Prat – Gegants del barri de Casablanca – Gegants de Sant Boi). Una novetat interessant serà la participació afegida dels grups de xanquers i “motxilleros” sorgits del projecte municipal Cultura als Barris on joves de l’esplai Eixida i de Casablanca-Camps Blancs s’han estat formant alguns mesos en aquestes disciplines de cultura popular.

Des de les 17h. Plantada de Gegants a Pl. Ajuntament, Baixada dels Gegants de Sant Boi pel c. l’Alou i Inici del Cercavila.
Recorregut: Rambla Rafael Casanova, Francesc Pi i Margall, Compte Borrell , plaça Presas, Jaume I, Francesc Macià , Cerdanya , Pau Claris , Baldiri Aleu i amfiteatre de la Muntanyeta.

XXV TROBADA DE PUNTAIRES
diumenge 19 maig, 10:30 h. – Rambla Rafael Casanova.

Organitzada per les Puntaires de l’Associació de Veïns La Unió, aquesta tradició artesana ofereix any rera any una exhibició de com es treballa aquesta tècnica centenària. A la Rambla, com ja és tradició!

DIADA CASTELLERA
diumenge 19 maig, 12:00 h. – Pl. Ajuntament.

Homes i dones fent castells a l’aire, una altra tradició centenària que ha esdevingut Patrimoni de la Humanitat, i aquesta una diada excepcional amb la participació de Minyons de Terrassa, Castellers de Sant Cugat i els amfitrions, els Castellers de Cornellà, a Pl. Ajuntament.

SARDANES DE FESTA MAJOR
dilluns 20, 12:30 h. – Pl. Ajuntament.

Amb la participació de la Cobla Lluïsos de Taradell, entitat històrica a les trobades sardanistes, aquest ball tradicional, on ballen homes i dones agafats de les mans formant una rotllana i puntejant amb els peus els compassos de la cobla, es formarà a la Plaça. Ara, hi ha qui està preparant també la seva candidatura a patrimoni de la humanitat… Haurem d’aprendre a no descomptar-nos! 😉

EL PIROMUSICAL
dilluns 20, 22:00 h. – Parc de la Muntanyeta.

“… Lástima que terminoooo”… Un espectacle enlluernador a càrrec de Pirotècnia Estalella en què els trons, els rodolins, els cometes, les cascades i els volcans d’espurnes ballen al compàs de la música…. Un final de festa per a tota la família!!

AQUÍ podreu mirar-vos el programa en format digital.
I AQUÍ un resum general d’aquesta propera edició de FM.
I AQUÍ un avançament de les propostes musicals.
Més informació a culturasantboi.cat i santboi.cat

Trackbacks

  1. […] en format digital. I AQUÍ un resum general d’aquesta propera edició de FM’19. I AQUÍ un resum de les activitats de cultura popular de la FM’19. Més informació a […]

  2. […] el programa en format digital. I AQUÍ un resum general d’aquesta propera edició de FM’19. I AQUÍ un resum de les activitats de cultura popular de la FM’19. Més informació a culturasantboi.cat […]

  3. […] podreu mirar-vos el programa en format digital. I AQUÍ un avançament de les propostes musicals. I AQUÍ un resum de les activitats de cultura popular de la FM’19. Més informació a […]

  4. […] el programa en format digital. I AQUÍ un resum general d’aquesta propera edició de FM’19. I AQUÍ un resum de les activitats de cultura popular de la FM’19. Més informació a culturasantboi.cat […]

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s