FESTA MAJOR’19: ESPECTACLES DE BARRI I ALTRES PROPOSTES FESTIVES

De fa alguns mesos a cada districte funciona el programa Cultura als barris, una iniciativa que va engegar diferents projectes comunitaris artístics per a reforçar la presència de programació cultural als barris. Ara, a la Festa Major, s’estrenen dues de les produccions resultats d’aquest treball conjunt amb el veïnat, una que ja hem comentat que és la desfilada de xanquers i ninots als diferents passacarrers de FM. I hi ha més:

MARIANAO HISTÒRIES DE BARRI
Dissabte 18 maig, 12h.
Diferents espais de Marianao.

A Marianao i des de les arts escèniques, prop de 150 veïns han estat preparant un espectacle teatral sobre la història del seu territori, des de la creació del guió fins a l’escenografia i interpretació explicant el seu passat d’indians i altres moments més propers. Serà un recorregut per diferents espais emblemàtics del barri… I aquest dissabte de Festa Major estrenen!

Recorregut: Plaça de la República (mercat Muntanyeta),
carrer Raurich/Miquel, carretera del Bori i plaça de l’Assemblea.

Un projecte de l’Ajuntament de Sant Boi coordinat per Art and Coop i Espai Lúdic amb la participació de més de 150 veins i veïnes dins el Programa Cultura als Barris.

S.B.E.M. SANT BOI ES MOU
Dilluns 20 maig, 11 a 13.30 – 18 a 20.30h.
Pl. Teresa Valls i Diví.

MOSTRA DE DANSA
Dilluns 20 maig, 18.30h.
Pl. Ajuntament.

Dues propostes de dansa es trobaran aquest dilluns a ciutat durant els actes de Festa Major:

– S.B.E.M. és un espai dedicat a la dansa i a les arts del moviment que celebra la seva tercera edició, un projecte dirigit per Loida Grau, amb el suport de Big Story Performing Arts: hi haurà acrobàcies amb Marc Hidalgo, exhibicions dansa de les acadèmies Loida Grau, Luisa Fernando o Jove Companyia Santboiana, o les companyies La Intrusa o Fre3 Bodies.

La MOSTRA DE DANSA amb L’Estudi – Escola de Dansa ens ofereix una selecció de peces de dansa contemporània, dansa clàssica, dansa espanyola, jazz i hip hop, algunes d’elles premiades a diferents concursos. I, com cada any, l’exhibició inclourà una demostració de ball adaptat en cadira de rodes a càrrec de Fip Ball.

COOPE ARTS DE CARRER
Dilluns 20 maig, 18.30h.
Pl. Pare Carles Masó, a Barri Cooperativa – Molí Nou.

Amb YE ORBALLU de la Cia. Vaques, presenta un espectacle rural trash, amb música en directe i un duo de clowns tocats de l’ala fent equilibris sobre taules, cadires i ampolles de cava!
Premi al Millor Espectacle de carrer del Festival de Valladolid 2016.

DIA INTERNACIONAL DELS MUSEUS
Dissabte 18 maig, des de les 20h.
Museu de Sant Boi i Termes romanes.

Coincidint amb les celebracions dedicades al Dia Internacional dels Museus, el Museu de Sant Boi organitza una xerrada
a càrrec de la seva directora al voltant d’una important peça del seu fons, un vestit de casament de finals del segle XIX recentment restaurat. I més tard, a les Termes Romanes, s’inaugura “Continents”, una instal.lació escultòrica de l’artista Xavier Masero que dedica al Mediterrani, fent servir la cultura material que des de temps antics va modular l’intercanvi entre pobles: sota les seves mans, les àmfores són transformades en miralls de les aigües que van solcar els vaixells que les transportaven.

AQUÍ podreu descarregar-vos el programa en format digital.
I AQUÍ un resum general d’aquesta propera edició de FM’19.
I AQUÍ un resum de les activitats de cultura popular de la FM’19.
Més informació a culturasantboi.cat i santboi.cat

Trackbacks

  1. […] teatrals amateurs i no, i espais de formació com actualment són Hamlet Escola de Teatre, Espai Lúdic , Microteatre Espai Weller o propostes més alternatives com El teatre dels Argonautes o SlamPoetry […]

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s