EL SISTEMA ELECTORAL A LA FESTA ROMANA DE SANT BOI

Aquest juny arriba una nova edició de la Festa romana de Sant Boi, els ‘Ludi Rubricati”, una ocasió única per apropar-se i viure una recreació històrica en directe feta amb rigor i gràcia sobre l’antic periode romà de la nostra ciutat, antigament un nucli urbanitzat que destacava per ser un dels principals llocs de pas del gran riu Llobregat de camí a les ciutats de Barcino i Tarraco.

Els Ludi són un projecte de difusió patrimonial consolidat que fan d’ell un referent dins el paisatge de difusió patrimonial a mitjana escala de casa nostra, dos dies, dues jornades de divulgació del món romà que es desenvolupen a les Termes (des del 2017, Bé d’Interès Nacional) i als espais del Museu de Sant Boi i Can Torrents. El seu objectiu principal és destacar els aspectes relacionats amb la vida quotidiana de l’antiga Roma i fer conèixer un passat que ens és comú i proper.

Dins aquesta nova edició, el fil conductor seran les Eleccions Romanes, un tema de màxima i recent actualitat, i veurem com es presentaven els candidats, com funcionava una campanya electoral, els grafitti com a eina de propaganda i les persones que participaven en aquesta feina, el dealbator, és a dir, qui s’encarregava de pintar la paret de blanc per ressaltar el missatge, i el scriptor o graffiter. I com a tot, dins la carrera política era important tenir experiència sobretot en el sistema organitzat per a la distribució del blat, un imprescindible dels curriculums polítics de llavors, així com haver fet mèrits a l’exèrcit, per exemple. També però posaven en pràctica mètores dissuassoris, com el Panis et circenses, un costum de molts emperadors de regalar blat i entrades per al circ per tal de mantenir el poble distret de la política.

Tots aquests coneixements els aprendre amb activitats dirigides al públic familiar com tallers de tauletes de vots, d’arquitectura, de joieria, de mesurar el blat, de cuina romana, de fer carreres de quadrigues, etc., activitats participatives o representacions en viu, on participaran grups de reconstrucció històrica tan destacats com els Trifissió, Kuanum, Evocati, els Propugnatores Barcinonensis o La Rutlla – CESBenvinguts a la Roma santboiana! 😉

 

Més informació dels MMXIX Ludi Rubricati al Museu de Sant Boi

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s