UN CARNABOI’21, ARA, DES DE CASA

Aquest any el Carnaval ens agafa a casa, i malgrat els moments excepcionals, encara podem comptar amb la nostra imaginació, plena d’ idees creatives i divertides per fer del Carnestoltes el període de rauxa i de llibertat creativa que és, i on la sardina, la botifarra o el Rei Carnestoltes són alguns dels rituals més estimats i protagonistes d’aquest període de l’hivern.

I a la nostra ciutat de fa molts anys, a banda de seguir el Carnaval des de les escoles i des del carrer amb la rua del Carnaboi, una de les tradicionals cites ciutadanes del febrer, també ens fèiem acompanyar de la Miranda, la nostra pirata favorita, un deliciós personatge que un dia es van inventar els nens i nenes dels tallers d’Arts plàstiques i que, com a bona amfitriona de les darreres edicions, acompanyava les comparses populars i vigilava que no s’escapés el rei Carnestoltes.

En aquesta edició més tranquil.la, els protagonistes d’aquests dies carnaboiescos seran la nostra Miranda i les màscares, una de les peces imprescindibles de tot Carnaval que s’aprecii. I és per això que les activitats proposades per aquest any tan especial giraran al seu voltant, hi haurà propostes online, i d’altres que us trobareu quan aneu a buscar els nens a l’escola, o a comprar als comerços de la nostra ciutat, o potser mirant amunt en edificis emblemàtics de Sant Boi… ;D

Un Carnaboi des de casa, amb propostes creatives per a fer!

Si gireu pels comerços locals, podreu trobar-vos amb la Sra. Miranda, que com no para quieta, vol que els nens juguin amb ella, aquest cop des d’un paper, i amb la col.laboració de Sant Boi Comerç que us proposen que si teniu ganes de menjar una bona truita de patates el dijous gras, com diu la tradició, sabeu que hi haurà comerços que oferiran truites take away (per emportar) i que a d’altres establiments, també trobareu altres aliments característics del Carnaval, com els dolços bunyols o les orelles, o les sardines!

També ens han preparat algunes propostes per a fer des de casa, com fer-te una disfressa de la pirata Miranda amb materials molt senzills, un antifaç per rebre el Rei Carnestoltes, o saber una mica de les tradicions del Carnaval i les aventures de la Miranda, o participar a les xarxes fent-te un meme amb la Miranda. I al carrers us trobareu en llocs curiosos la indumentària més característica del Carnaval, la màscara, i a la Miranda, vigilant aquests dies des del balcó de l’Ajuntament. També a alguns barris, hi haurà petites accions de caire simbòlic, com a Ciutat Cooperativa-Molí Nou amb l’enterrament de la Sardina, o a Marianao, amb el pregó veïnal del Carnestoltes… Seguiu-los a xarxes, els podreu trobar als seus perfils o mirant l’etiqueta #Carnaboi21 … Bon Carnaval!

‘Un Carnaboi des de casa’,
de dijous 11 febrer a dimecres 17 febrer.

Més informació dels dies de Carnaval aquí a Carnaboi’21 i a AgendaSantBoi.
Si us animeu a fer activitats des de casa, AQUÍ us les podeu descarregar en pdf.
També podreu seguir el fil #Carnaboi21 des de les xarxes.

Trackbacks

  1. […] Filed Under: Carnaboi'21, CREACIÓ LOCAL, CULTURA POPULAR, DIGITAL, HO SABIES?, PARTICIPACIÓ « UN CARNABOI DES DE CASA […]

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s