10 ANYS DEL MUSEU DE SANT BOI!


Aquest març estem de celebració, el Museu de Sant Boi farà 10 anys, i ens recorda de quan va passar de ser un petit Museu a un gran referent museístic a la comarca: l’antic museu es va traslladar a Can Barraquer, l’antiga residència del Conseller en cap Rafael de Casanova, que es va transformar, deixant al descobert jaciments arqueològics in situ i usant tecnologia innovadora en el recorregut de la proposta museística, un mèrit que ja va rebre des del primer dia amb un premi tecnològic de . A més de Can Barraquer, s’incorporava un altre nou equipament patrimonial, la Torre de Benviure, que junt amb les ja antigues Termes romanes, van fer del Museu de Sant Boi un museu amb 3 potes, espais que representaven alhora 3 dels moments històrics més importants de la ciutat de Sant Boi: baix imperi romà, alta edat mitjana i edat moderna…. I malgrat no viure en la situació més ideal, ho hem de celebrar igual!

Al llarg de tot aquest 2021, hi ha previst el desenvolupament de diverses activitats, com visites, itineraris, exposicions i moltes propostes interessants en els seus espais museístics. De cara a aquest primer mes, cal destacar un nou cicle de conferències virtuals que s’emetran cada quinze dies, la primera de les quals serà aquesta:

“Termes romanes: difusió i visió des del segle XXI”.
Dirigida per Josep Maria Solias, doctor en Història Antiga i Arqueologia per la Universitat de Barcelona, autor d’una tesi sobre la distribució de poblament romà en el Baix Llobregat, parlarà d’aquest espai i d’en Iulius Anicetus, un dels antics pobladors de la vila romana i el recinte tèrmic.

Per molts anys més i endavant, Museu de Sant Boi!


X anys del Museu de Sant Boi: “Termes romanes: difusió i visió des del segle XXI”
25 de març
(activitat virtual).
19:00h., amb inscripció prèvia.

 

Comments

  1. M. Teresa Pagès Gilibets says:

    Doncs que en celebreu molts d’aniversaris! Ja 10 anys, com passa el temps

Trackbacks

  1. […] us recordem que a més, el Museu de Sant Boi ha fet 10 anys, i us convidem a visitar-lo apenes sigui possible, així que dobles […]

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s