HISTÒRIES DE VIDA DE CAN DUBLER AMB EL MUSEU DE SANT BOI. PARTICIPA-HI!

L’Ajuntament prepara l’exposició “Can Dubler: memòries de seda i texton” sobre la fàbrica de Manufacturas Dubler, que va ser un gran motor de la vida econòmica i social de Sant Boi durant més de 50 anys.

Per recollir testimonis i material (fotografies, vídeos, llibres…), el Museu de Sant Boi  fa una crida als santboians i a les santboianes que hi vulguin col·laborar, bé perquè hi van treballar o perquè els uneix algun tipus de relació amb aquest espai emblemàtic.

Explica’ns la teva història a: dubler.textil@gmail.com

La investigació que fins ara ha fet el Museu de Sant Boi sobre Can Dubler ha permès recuperar i digitalitzar fitxes de personal, guardar calaixos de treball, elements de laboratori o restaurar el rellotge de marcatge. La fàbrica Dupler va iniciar el 1919 la seva activitat amb teles engomades, tints i torçals de seda i raió. Fins al 1972, quan va fer fallida, hi van treballar unes 5.500 persones, la majoria eren dones.

Amb tots aquests elements i les vostres aportacions, el Museu engega un nou projecte de recerca per saber més dels prop de 100 anys que “Manufacturas Españolas Dubler, S.A.” o “Les Sedes” com es denominava popularment, va ser part de la vida econòmica i social de Sant Boi, esdevenint la principal indústria local en nombre de treballadors, convertir-se en cooperativa i fins a la seva fallida arran de les crisi del tèxtil i del petroli.

Si voleu saber més coses d’aquest espai tan destacat de tantes generacions de la ciutat, aquí us deixem el podcast de l’espai 𝗠𝗘𝗠𝗢̀𝗥𝗜𝗔 𝗜 𝗣𝗔𝗧𝗥𝗜𝗠𝗢𝗡𝗜 (programa 134) del programa matinal de Ràdio Sant Boi 𝗟𝗔 𝗥𝗘𝗣𝗨́𝗕𝗟𝗜𝗖𝗔 𝗦𝗔𝗡𝗧𝗕𝗢𝗜𝗔𝗡𝗔 on el director de l’Arxiu Històric Municipal, Carles Serret i Barnús, ens explica un munt de fets interessants…

I us recordem que a més, el Museu de Sant Boi ha fet 10 anys, i us convidem a visitar-lo apenes sigui possible, així que dobles felicitats!

 

 

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s