VIU L’ESTIU’21: DE PATRIMONIS I CULTURA POPULAR.

Seguim amb un mes de juliol amb Viu l’Estiu 2021, una programació plena d’activitats per a tothom, amb músiques, arts escèniques, familiars, arts i patrimoni.

I és del patrimoni local i de les tradicions i festivitats que parlarem una miqueta del que hi ha per aquests dies propers…. Tornem a Som-hi! ;D


JARDÍ I PATRIMONI CULTURAL

El Museu de Sant Boi vol recuperar, difondre i posar en valor la música tradicional i la cultura popular del nostre territori, un patrimoni local també imprescindible per conèixer la història i les tradicions que de fa anys, per no dir segles, caracteritzen la identitat de la nostra ciutat.

Amb la intenció de reivindicar precisament aquest llegat, es proposen activitats didàctiques, concerts, exposicions, conferències, xerrades i altres a partir d’aquesta premisa. És per això que neix “Jardí i Patrimoni Cultural”, una proposta per la música tradicional tots els dimecres del juliol, en el marc incomparable, per agradable i ple d’història, del jardí de Can Torrents.

Trobareu una introducció d’aquesta activitat feta per la directora del Museu, seguit del primer concert i exposició de l’instrument de la gralla per Lluís Gelis, de les colles instrumentals i altres amb Esteve Dinarés, sobre la música tradicional amb Marcel Casellas, contrabaixista i col.laborador de l’ESMUC, i sobre el sac de gemecs amb Francesc Sans i la seva cornamusa…. I per acabar, un extra, on un altre cop la directora del Museu Maria Lledó Barreda introduirà l’antiga festivitat de Sant Nin i Sant Non, relacionada amb els sants Abdó i Senén, copatrons de la nostra vila i protectors de la pagesia i el mal temps, i que d’antic era la segona festa major del municipi. Amb música de cloenda oferta per Travelling Ratafia i el seu folk català.

 

CONFERÈNCIES D’ESTIU DE LA RUTLLA.

El Centre d’Estudis Santboians La Rutlla organitza un cicle de conferències variat, des de la recerca forense amb Andrea López arqueòloga i antropòloga física, a investigacions sobre les víctimes del franquisme amb Joan Montblanc historiador, a parlar del patrimoni natural amb els Arbres monumentals de Catalunya amb l’enginyer Eduard Parés, o els ocells del riu Llobregat amb l’ornitòleg Sergi Sales. Uns dimarts de juliol també a Can Torrents!

 

CULTURA POPULAR I TROBADES FESTIVES.

L’estiu permet gaudir d’un munt d’activitats a l’aire lliure, i viure el bestiari i els gegants de la cultura popular i les trobades de les colles, ens ensenya quant de complicada i fantàstica és la cultura popular, potser l’activitat comunitària més representativa de la cultura, on petits i grans es barregen i dediquen el seu temps a conviure i preparar propostes d’activació d’aquest patrimoni universal tan ric que tenim a casa nostra! 

Per aquest motiu, es prepara un Ball de Gegants a Casablanca, i es podrà veure ballar els gegants i escoltar de nou als grallers, la colla de Gegants i Grallers de Casablanca, junt amb els seus propers Gegants de Sant Boi i les colles convidades per aquesta ocasió. I a banda dels gegants i les seves bestioles, els diables, el foc i la percussió de les colles del foc tampoc podien faltar: gaudireu de l’Espectacle de Percussió PercuCoope i espectacle de Foc ‘Casablanca 1989’, i també en un altre moment i lloc l’Espectacle de foc ‘Cremem el Cel’ amb els Diables de Sant Boi… Quedarem encegats per la màgia de llum dels focs i les espurnes i els sons tradicionals!

 

Consulta la programació a AgendaSB.info
Reserva de localitats a Entrapolis.com
Graella de Viu l’Estiu’21 per a descarregar AQUÍ

 

 

 

 

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s