‘CULTURAMENT’, CULTURA I SALUT MENTAL.


Aquest novembre arriba CulturaMENT, una proposta relacionada amb la cultura, l’art i la salut mental!

Un projecte coordinat per la Diputació de Barcelona i on participen 12 municipis de la província de Barcelona, entre els quals hi és Sant Boi, una ciutat que acull des de fa més d’un segle un dels majors recintes dedicats a la cura de la salut mental i la investigació. Sant Boi acull una prova pilot que s’adreça a les persones grans afectades per demències com l’Alzheimer i els seus familiars, i el seu objectiu és millorar l’estat anímic i cognitiu d’aquest col.lectiu. 

A Sant Boi s’han organitzat set activitats que van des de la dansa terapèutica a la realització d’una gran peça tèxtil o la realització d’una escultura. La majoria d’aquestes activitats estan adreçades a col.lectius específics, però i hi ha dos tallers, com són el Taller de Crear Contes o el Concert terapèutic de Markos Deker i Xavi Guinart que són oberts a tothom que hi vulgui gaudir i compartir l’experiència.

Totes les activitats són conduïdes per creadors i artistes amb experiència terapèutica, com Albert Llobet, Paloma Casa Ferri, Xavi Guinart, Markos Deker, Helena Garcia Ulldemolins, La Gàl·lia Creativitat, José Luis López i col.laboren els centres d’assistència primària de la ciutat, els centres de salut mental, els centres de dia, associacions de gent gran i entitats que treballen en l’àmbit de la salut mental, un front comú decidit a ajudar i experimentar amb les arts com a eina de benestar.


Tallers oberts al públic i gratuïts a Entrapolis
Contacte per a col.lectius: culturamentsantboi@gmail.com

 

 

 

Hi ha un comentari

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s