CCCA: ‘SCRIPSIT’, NOVA EXPOSICIÓ AMB LA CAL.LIGRAFIA D’IVAN CASTRO.Aquest novembre el CCCA estrena nova exposició “SCRIPSIT. Cal·ligrafia Expressiva”, una mostra dedicada a una tècnica molt familiar per als nostres ulls, però gairebé desapercebuda en els circuits artístics malgrat les modes, la cal.ligrafia.

L’escriptura, des de la seva invenció, ha estat el principal mètode de reproducció de textos.
Ja a l’antiga Roma, els escribes i talladors de pedra utilitzaven diferents estils de lletra segons el caràcter i la funció del text. La cal·ligrafia, doncs, acomplia la funció de comunicar textos escrits de la manera més bella i eficaç possible. Segons el cal·lígraf anglès James Wardrop, la invenció de la impremta va elevar la cal·ligrafia a estatus d’art, ja que la va alliberar de la seva funció reproductiva per concentrar-se en el seu aspecte més formal i expressiu.

És Ivan Castro qui ha pensat aquesta proposta expositiva, un creador que es considera més artesà que artista. Tot i que és més conegut per la seva feina comercial (en aquesta edició de la Fira de la Puríssima gaudirem del seu talent), aquí es podrà veure una selecció de la seva feina més personal, amb composicions cal·ligràfiques que es mouen entre la tradició i la modernitat, fusionant escriptures històriques amb composicions contemporànies, tècniques tradicionals amb llenguatge expressiu…. Un plaer per als ulls i per als sentits!‘Scripsit. Cal.ligrafa Expressiva’, d’Ivan Castro.
Inauguració divendres 5 novembre, 18.30h. a Can Castells Centre d’Art CCCA.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s