Som Ciutat Gegantera 2022!


imatge de Geganters.cat

Els propers 13, 14 i 15 de maig Sant Boi estrenarà el títol de ‘Ciutat Gegantera de Catalunya 2022’ que honorarà tot aquest any i que comença amb la inauguració d’una escultura plantada en una de les rotondes de la ciutat i dedicada a aquesta trobada.

Més de 80 colles de tot Catalunya, de França i més enllà, es desplaçaran a Sant Boi: hi haurà prop de 5.000 membres de colles de cultura gegantera, 200 gegants i gegantes i més de 400 músics que dissabte i diumenge s’aplegaran en un gran recorregut pels carrers de la nostra ciutat, sobretot gràcies a la generositat de les desenes de persones voluntàries i de la ciutadania, i que esdevindrà un dels espectacles de cultura popular més impressionants que es poden gaudir en directe, i que el viurem a casa nostra amb alegria i festa!


Gegants de Casablanca

D’on ve això de Ciutat Gegantera de Catalunya?

Els gegants, de llarga tradició al nostre territori, destacada activitat cultural de forta cohesió social i un dels eixos de la cultura popular, va ajudar a que s’institucionalitzés la celebració de la Ciutat gegantera que es celebra des de l’any 1985 gràcies a l’Agrupació de Colles de Geganters de Catalunya i la Generalitat de Catalunya. Cada any es proclama una ciutat (Sant Boi ho va ser el 2020 però la pandèmia va posposar la celebració que es realitza aquest any), i la ciutat i colla organitzadora fan de punt de trobada de les colles de gegants de Catalunya, on ara per ara hi ha censades prop d’un miler. En aquells dies s’organitzen actes al voltant dels gegants, gegantons, nans i d’altres figures i les colles, i un cap de setmana de l’any, es celebra l’acte central que oficialitza el traspàs de Ciutat Gegantera, i Sant Boi, en aquests dies, rebrà de la ciutat de Tortosa aquest honor gràcies a la feina feta dels Gegants de Casablanca, que seran acompanyats per la Colla de Geganters i Grallers de Sant Boi, veïns de ciutat.
Quins seran els actes més rellevants d’aquests dies?

Aquests seran els primers actes de l’any i en seguiran molts d’altres, i de moment, pel cap de setmana central, hi haurà un munt de propostes, entre les més interessants, la inauguració del monument a la Ciutat Gegantera, una peça escultòrica de l’artista santboià Manuel Morales que serà a la Pl. del Llobregat. També es farà una cercavila de colles de cultura catalana, amb el grup d’animació Zigurat Band i la Circus Band i els acompanyaran els Fadrins Trabucaires, els Diables de Sant Boi, Diables de Casablanca, Grup de percussió Diabòlics Músics, Colla de Geganters de Sant Boi, i gegants, gegantons i dragonets de Colla de Geganters i Grallers de Casablanca.

Pels més petits es celebra la festa infantil ‘Gegant’ a la Pl. Agricultura, que acollirà molts dels grans actes, i que serà animada pel grup Ambauka, una exposició de capgrossos realitzats per les escoles de Sant Boi, tallers i jocs gegants, o la gran actuació Ciutat gegantera del vespre, amb els grups Sixtus i La Banda del Coche Rojo. No oblidem però, la gran concentració de gegants, gegantes, colles, gent i molt més que acolliran els passacarrers i desfilades d’aquest dies…. Benvinguda Sant Boi Ciutat Gegantera 2022!

 

34a Ciutat Gegantera de Sant Boi.
13, 14 i 15 de maig’22.
Més informació del programa i la celebració AQUÍ

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s