Celebrant un nou Nadal!

I un cop acabada la Fira, torna el Nadal per final d’any, amb l’hivern, el fred i les celebracions i tradicions d’aquestes dates, quan els carrers s’il.luminen, es celebren retrobaments familiars, amb amistats o solidaris i tornen les il.lusions, el recolliment i moltes altres emocions que aquests dies ens permetem sentir.  I amb tot aquest embolcall d’emocions i ganes, Sant Boi s’omple d’activitats festives. Entre la programació, destaquem el següent en aquest resum:

Després de l’ Encesa de Llums que ha donat inici al Nadal a ciutat, s’engega la campanya solidària Cap infant sense joguina, per a que cap infant es quedi sense regal, recollida de joguines, aportacions econòmiques, concerts i altres activitats nadalenques que mostrarà la cara més solidària de tothom que hi participi. Ho organitzen diverses entitats de la ciutat (més informació a CapInfantSenseJoguina i AgendaSB).
 

EL MERCAT DE NADAL I EL PESSEBRE VIVENT. 
El tradicional Mercat de Nadal que es fa a Marianao torna a la Pl. de la Bòbila i trobareu articles de nadal, artesania i tallers de nadal per a tota la família, organitzat pels comerciants, entitats i AFAs de les escoles del barri. I el mateix dia, comença també al pati de la Parròquia de Sant Pere Apòstol de Ciutat Cooperativa–Molí Nou el Pessebre vivent, com sempre, gràcies al veïnat i la comissió de festes, amb les representacions típiques del Nadal. 18/12 Mercat de Nadal + Del 18 al 19/12 Pessebre vivent. Més informació a AgendaSB.info. 


LA FLAMA DE LA PAU I ELS TIONS DE NADAL.
Amb el pessebre de la pl. Ajuntament arribarà des de Betlem la Flama de la Pau, tradició on es lliura la flama perquè s’estengui la pau a totes les llars, gràcies a l’AEIG Sant Ramon Nonat. I també hi seran els Tions de Nadal i les bastonades al pobre tronc que haurà de cagar molts regals, i serà a diferents punts de la ciutat els dies 18 i 24 de desembre. Més informació a AgendaSB.info.

ELS PASTORETS DE SANT BOI I L’HOME DELS NASSOS
La tradicional cita teatral amb Els Pastorets de Sant Boi, seguint la versió de Rafael Anglada, amb un toc actual i ple d’humor gràcies al Col.lectiu Teatral Tripijoc, a Can Massallera (les entrades es venen a Tripijoc. cat).  I dies més tard,  L’Home dels Nassos que en té tants com dies te l’any representat pel gegantó Pam i Pipa, sortirà a trobar-se amb els nens i nenes pels carrers de Sant Boi. Del 25 al 28 desembre i 31 desembre. Més informació a AgendaSB.info

 

PATGES REIALS RECOLLIDA DE CARTES i EL CAMPAMENT REIAL.
I els Patges reials us hi esperen a diferents espais de la ciutat, i recolliran les cartes i desitjos que demana la canalla santboiana als Reis d’Orient. I el Campament Reial que els dies previs ja haurà ‘reservat’ espai al Parc de la Muntanyeta, convidarà a participar de jocs, ambient nadalenc, animació i activitats diverses, com espectacles teatrals itinerants amb Element’s i Atalantis, amb passis al matí i a la tarda, i també es disposarà d’una zona de mercat i paradetes de menjar. Amb el que es cou al recinte, a més hi haurà diferents instal.lacions artístiques lluminoses, gràcies a cinc artistes de la ciutat (Edu Ruiz, Carol Jáuregui, Nien Boots, Helena Garcia Ulldemolins i Verónica González) hi haurà més caliu i es farà més agradable i pacient la llarga espera cap a la nit més màgica de l’any!
Més informació a AgendaSB.infoCONCERTS ALTAVEUCLASSIC: AMB ORQUESTRA CAMBRA TERRASSA 48, CORAL PEDRES BLANQUES, CORAL RENAIXENÇA, CIA. IL.LUMINATI i EL FESTIVAL DE VALSOS I DANSES AMB L’OSV.

Viure el Nadal amb música és un luxe com pocs, un plaer que gaudireu en directe si teniu les ganes i les oïdes ben obertes, una experiència musical que segueix aquest desembre22 i gener23 a diferents espais de la ciutat, amb formacions musicals de format petit a gran, sols o acompanyats i una programació que garanteix que us agradarà de valent, parlem de l’Altaveu Clàssic! Amb L’Orquestra de Cambra Terrassa 48, la Coral Pedres Blanques, la Coral Renaixença, Els Il.luminati i l’Orquestra Simfònica del Vallès amb el Festival de Valsos i Danses. Concerts d’accés lliure i de pagament a Entrapolis.com. Entre el 17 desembre’22 i el 14 de gener’23. Més informació a AgendaSB.info. 


CAVALCADA DE REIS
I no, no ens hem oblidat d’una de les cites més esperades, la Cavalcada dels Reis d’Orient que hem deixat pel final!
Diversos mesos enrere que moltes entitats locals, sota la direcció artística de Lola Cabello, Pepi Hernández i Laura del Valle,  construeixen amb imaginació i moltes ganes el seguici reial, amb un munt de carrosses i comparses que aquest any tindran relació amb l’extens món animal, la seva diversitat i els seus hàbitats, i esperen amb entusiasme que la gent de la ciutat les gaudeixi tant com elles al construir-les. I no acaba aquí, algú ens ha explicat que Ses Majestats estrenen carrosses reials dissenyades per l’escultor santboià José Manuel Dana, així que ells també rebran un gran regal! 

I les entitats que hi han participat en aquesta edició han estat Tots som Santboians, ACA Casa de Cádiz, ACA Casa de Sevilla, AFA Casablanca, AFA Benviure, Esplai Cargol, Comissió festes Ciutat Cooperativa, Diables de Casablanca, Gegants de Casablanca,Federació d’entitats Els Garrofers i els serveis de Protecció civil i ADF a més a més dels serveis municipals que hi són en tot aquest llarg procés.

I quin serà el recorregut?
17:30 hores. Arribada de Ses Magestats al c. Baldiri Aleu, al Parc de la Muntanyeta, ronda de Sant Ramon, carrer de l’Onze de Setembre, plaça de Catalunya, carrers de Francesc Macià, Lluïs Pascual Roca, Riera Basté, Eusebi Güell, ronda de Sant Ramon, carrers de Frederic Mompou, Rubió i Ors, Girona, Pablo Picasso, plaça de Pallars Sobirà, Carles Martí, rambla de Rafael Casanova i plaça de l’Ajuntament amb el lliurament de les claus de la ciutat.

I per acabar, una altra de les novetats més destacades és que pels dies de Nadal hi haurà previstes franges horàries on no hi haurà música ‘Carrers sense música’, com a política inclusiva per a la infància amb TEA i altres necessitats. Totes les activitats nadalenques on es programin aquestes franges, estaran acompanyades d’un pictograma especial i horaris que trobareu a AgendaSB.info i al Viure de desembre/gener. 

 

Més informació a AgendaSB.info

 

Advertisement

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s