Les abelles fan l”Apiteca’!


Fa un temps us vam parlar d’un projecte singular que es duia a terme a la Biblioteca Jordi Rubió i Balaguer, el projecte Apiteca que participa en el programa The Europe Challenge, una proposta europea per descobrir noves maneres de treballar i de viure a l’Europa actual on les Biblioteques, com a espais culturals que conviden a la reflexió, fan d’indrets ideals per a l’experimentació.

En el cas de la Jordi Rubió, el viure en un medi més saludable i sostenible, un dels grans reptes socials, i replantejar la naturalització dels espais urbans de la ciutat, destacant la salut i la biodiversitat com activadores de qualitat de vida, els va dur a treballar amb les abelles, catalitzador animal imprescindible per a mantenir els ecosistemes del planeta en harmonia. I això és el que va venir a veure una comissió de les 15 ciutats europees involucrades en aquest programa, que van conèixer i gaudir.

I a banda de felicitar aquestes iniciatives tan necessàries, volíem recordar que gràcies a l’Institut Camps Blancs i un grup d’apicultors, que van treballar en el desenvolupament i la instal·lació de tecnologia de monitorització que permet controlar diferents factors com la temperatura, la qualitat de l’aire i el pes del rusc, es va poder instal.lar un rusc que viu en un dels espais verds de la Biblioteca. El canal Youtube de les Biblioteques de Sant Boi proporciona un directe constant, un detall aquest disponible les 24 hores del dia i que us convidem a mirar amb interès.

 

Més informació a Biblioteques de Sant Boi

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s