La tercera biblioteca de Sant Boi ja té ubicació

La segona biblioteca de proximitat del municipi ja és una realitat, fa poc l’Ajuntament de Sant Boi ha adquirit una finca per aquest nou equipament cultural fruit d’una reivindicació històrica de la ciutadania i amb que el govern local ha volgut promoure i consolidar la igualtat d’oportunitats en l’accés a la cultura, la informació i el coneixement.

Quan es construeixi la futura biblioteca de proximitat, la ciutat comptarà amb una biblioteca central i dues biblioteques de proximitat, que completarà el desplegament de la xarxa urbana de biblioteques de Sant Boi d’acord amb els requeriments del Mapa de Lectura Pública de Catalunya. La ciutadania usuària tindrà servei bibliotecari a menys de 15 minuts a peu de casa.

La construcció de la futura biblioteca rebrà l’ajut de fonts externes de finançament i s’ubicarà al barri de Marianao, entre els carrers de Lluís Pascual Roca i Francesc Pi i Margall, en una finca de prop de 1.400 m2 on actualment hi ha un edifici antic. L’Ajuntament ha consensuat aquest emplaçament amb l’Associació de Veïns de Marianao i amb la Gerència de Serveis de Biblioteques de la Diputació de Barcelona. Un cop adquirida la finca per part de l’Ajuntament, la Diputació de Barcelona ha iniciat l’elaboració del pla d’usos de l’edifici, que servirà per encarregar-ne el projecte arquitectònic. La futura biblioteca tindrà al voltant de 1.500 m2 de superfície, comptarà amb més de 40.000 volums i formarà part de la Xarxa de Biblioteques de la Diputació de Barcelona.

Advertisement

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s