Les Biblioteques i el nou Club de Lectura Infantil

Club de Lectura

Les Biblioteques de Sant Boi (la Maria Aurèlia Capmany que va festejar els 20 anys i la Jordi Rubió que aquest any celebra els seus 10 anys) fa temps que realitzen una tasca de promoció de la lectura important, la raó fonamental d’existir d’aquests oasis de pau, lectura i cultura que són la xarxa de biblioteques.

Des de Sant Boi una de les iniciatives per dur a terme aquest tipus d’actuació constant és oferir una programació estable en la qual l’usuari i la lectura siguin els principals protagonistes:

El primer dimecres de mes s’organitzen les ‘Tertúlies literàries’ que consisteixen a proposar un llibre de lectura al mes i compartir-ne la lectura. El ‘Club de lectura en veu alta’ per exemple, proposen llegir setmanalment un llibre a la biblioteca fomentant l’aprenentatge lector i gaudir de la lectura. També hi ha ‘Tertúlies poètiques’ on el gènere poètic és el protagonista, o les ‘Tertúlies en lectura fàcil’ destinades a col·lectius amb dificultats lectores. L’oferta es completa amb la presentació d’obres literàries d’autors novells o coneguts a modus de conferència.
Pels més petits ‘L’Hora del Conte’ dels divendres és una estona en la qual els espectadors més petits gaudeixen de la lectura d’un narrador veu alta sobre històries d’arreu del món, una estona que els permet fer volar la imaginació i habituar-se al plaer de llegir, i que l’ambientació de la sala amb catifes a terra, incrementa. La novetat d’aquest any és el naixement a l’octubre del ‘Club de lectura infantil’, un nou espai per a nens i nenes de 8 a 12 anys, que, a imitació de l’espai adult de tertúlies, proposarà la lectura d’un llibre mensual (comencen amb ‘El misteri de la tifa de gos abandonada’, de l’Anna Cabezas). Totes aquestes propostes estan pensades per aquelles persones que saben o volen aprendre de la lectura, els agrada compartir els seus comentaris amb altres lectors curiosos com ells i a més, es posen a disposició dels participants exemplars del llibre a comentar.

Les biblioteques de Sant Boi disposen de més 16.000 novel·les i 8.200 llibres infantils que fomenten el plaer de la lectura, des dels clàssics fins als llibres més actuals. També la música i l’audiovisual (pel·lícules, documentals i concerts) estan presents i completen l’oferta amb més de 100.000 productes de consum cultural que pots agafar de préstec i dur-te a casa o disposar en els seus espais, aquests i altres serveis que sols les Biblioteques t’ofereixen… més fàcil no t’ho poden posar… Un racó de tranquil·litat per a gaudir dels llibres i de la cultura a la teva ciutat!

Biblioteques de Sant Boi, índex de propostes lectores estables:
PER ADULTS
‘Tertúlies literàries’, Biblioteca Jordi Rubió – el primer dimecres a les 18.30 h.
‘Club de Lectura en veu alta’, Biblioteca Jordi Rubió – tots els dijous de 11 h a 12 h.
‘Tertúlies poètiques’, Biblioteca Jordi Rubió – el tercer dimecres a les 18 h.
‘Tertúlies en lectura fàcil’ (col·lectius amb dificultats lectores), Biblioteca Maria Aurèlia Capmany, el tercer dimecres de cada mes a les 18 h.

PER A INFANTS
‘L’hora del conte’, Biblioteca Jordi Rubió – els divendres de 18 h a 19 h. (a partir de 4 anys)
‘Club de Lectura infantil‘, Biblioteca Jordi Rubió – un dissabte al mes a les 17 h.

Més info aquí 

Deixa un comentari