ELS TALLERS, LA MALETA I SANT BOI CIUTAT GEGANTERA!

Una maleta viatgera i un taller de capgrossos per al professorat de la ciutat.

La colla dels Geganters i Grallers de Casablanca després d’engegar la candidatura de Sant Boi Ciutat Gegantera, guanyar-la, fer un concurs per a escollir el cartell del futur esdeveniment, s’han posat ara a crear una maleta pedagògica que anirà passant per les escoles de Sant Boi que permetrà difondre la Ciutat Gegantera 2020. I per a què serveix? Està pensada per ajuda a la important tasca que fan les/els mestres de transmetre la cultura i el coneixement del què és la tradició dels gegants. La maleta disposa de materials informatius, visuals, audios, lectures, dossiers i manipulables. Les escoles estan encantades i han començat a treballar per explicar la importància de la cultura popular, i en aquest cas dels gegants, per a la cultura del territori i reconèixer la tasca que fa anys nombrosos col.lectius de la ciutat realitzen. I no tot acaba aquí, a partir d’ara es faran tot un munt d’activitats fins que Sant Boi sigui de facto Capital del Món Geganter de Catalunya, els propers 8, 9 i 10 de maig del 2020.

Una de les activitats que ja han engegat els Geganters i Grallers de Casablanca dedicada també al professorat ha estat un taller de construcció de capgrossos per a mestres, més de 50 persones s’hi van acostar i van aprendre la tècnica, i van gaudir molt!
Així que per a que les escoles puguin tenir una figura i la puguin treure a les festes i participar en el ball popular del dia 8 de maig, fomentant d’aquesta manera la cultura tradicional i popular del nostre país, el professorat farà de mestre de cerimònies del seu alumnat a partir d’aquest taller pràctic… Felicitats gegantes i gegants, esperem més activitats ben aviat! ;D

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s