Juan de Andrés i la seva escola

JuandeAndres
Art al carrer: Confluències, de Juan de Andrés

Des del dia 27 de novembre de 2014 fins el 10 de gener de 2015, es viurà a Can Castells Centre d’Art una fita privilegiada per el món de l’art i dels artistes a Sant Boi.

Can Castells és un espai dedicat a les arts plàstiques, on conviuen moments diferents de la vida dels artistes: l’aprenentatge al nou taller d’Arts Plàstiques, la Saleta, un espai d’innovació i participació d’artites locals i la Sala Municipal d’Art, on podrem gaudir finalment a Sant Boi d’una mostra de l’obra del pintor uruguaià Juan de Andrés, qui durant quasi vint anys va dirigir el taller d’Arts plàstiques de Can Massallera.

La seva tasca de mestre del Taller es va combinar amb l’organització i cura de les exposicions de la Sala d’Art de Can Massallera, aquell altell que molts recorden, amb exposicions atrevides en el seu temps, on va exposar obra de Díez Gil, o la col·lectiva Tendències 1993, amb Charo Gálvez, José Moreno, Joan Canals Carreras i Esperanza Tortàdes. En paraules de Juan de Andrés “el taller és un lloc on la gent  no va només a entretenir-se sinó que s’incorpora a un esperit col·lectiu de creativitat i ruptura”. Va donar resposta als que buscaven una manera pròpia de treballar l’expressió artística sense imposar-los el seu propi camí,  sempre amb el rigor de la feina ben feta, de la recerca de l’excel·lència i el respecte a les diferents sensibilitats artístiques.
En la dècada dels 90, el seu mestratge al Taller el va portar a fundar amb un grup d’alumnes, Pedro Font, Fernando Castillo, Josefa Hernández, Mª Carmen Ríos i Artur Jiménez, a 1998, el grup constructivista Rasen que va tenir una vida no massa llarga però sí intensa. Rasen, Raó i sensibilitat.

Aquesta exposició que ara es presenta vol ser una mostra i un homenatge d’alguns dels i les alumnes que varen seguir el difícil i costerut camí de l’art inspirats per Juan de Andrés. José Antonio Alonso, Glòria López Llebot, Manuel Morales Espinosa, Josefa Hernández, Jesús García, Artur Jiménez i Charo Gálvez, són una part dels alumnes i artistes que van viure un temps del taller d’Arts plàstiques i que varen créixer i desenvolupar el seu camí propi camí artístic. Elles i ells han volgut participar en aquest petit homenatge a la seva persona, però sobretot al seu mestratge, a la seva qualitat humana i a la seva generositat. Juan de Andrés, bentornat!

Deixa un comentari