Entrevista amb Montserrat Mirabent, regidora de Cultura

Montserrat Mirabent

Montserrat Mirabent és professora d’anglès i ha estat els vuit últims anys regidora de Cultura al municipi, per la qual cosa ha participat de primera mà en la història cultural d’aquesta ciutat.

Com s’hi apropa la Festa Major, ens ha respós algunes qüestions que ens ajudaran a conèixer millor la seva feina i altres aspectes:

Has estat regidora de Cultura aquests últims anys i has participat de moltes de les històries que el Departament ha viscut, moments bons, moments menys bons, decisions difícils i aprenentatge. Ara ens agradaria saber algunes coses relacionades amb aquesta última etapa, com la nova edició de Festa Major i altres qüestions:

Quines novetats heu decidit afegir en la proposta de Festa Major d’aquest any i per què?

Com a novetat d’enguany destacaria la programació familiar, amb l’espai infantil Fira del joc i l’Aventura, un non-stop, de matí i tarda de dissabte i diumenge, amb jocs espectacle i entreteniment per a totes les edats. Ho veurem a l’Anfiteatre i a la Muntanyeta. Tot això arrodonit amb les dues actuacions del Mag Lari a Massallera, i l’espectacular trobada castellera d’enguany, espero que faran contents als més joves de la casa

– Quin creus que és el paper de les entitats de Cultura i com veuries p. ex. una comissió de Festes per FM?

Un paper importantíssim!, la col·laboració de les entitats és fonamental, són el teixit viu de la ciutat, tant per la seva implicació en les activitats, participació en les carpes de la plaça de l’Agricultura i pel seu capital social. Em preguntes per una comissió de Festes, i jo potser no sóc tan partidària d’una comissió de Festes de Festa Major, bàsicament perquè obra unes expectatives que molts cops són més adequades per Festes de Barri, i crear una comissió per Festa Major, on tota la ciutat hi sigui representada no és gens fàcil alhora de portar a terme la feina pràctica.
El que sí que crec, és que hi ha d’haver un òrgan consultiu que en aquest cas és el Consell de Cultura, on hi són presents les entitats culturals que col·laboren per millorar, opinar i aportar noves idees per la Festa Major.

Tu què ens aconselles per aquests dies de FM, què no et perdries o sí o sí?

Jo no em perdria res, ni la Festa de la Plaça de l’Agricultura amb els concerts, ni el teatre amb El crèdit, ni el Concert Coral de Festa Major, ni per descomptat el cap de cartell ni el Festival Flamenc, i si encara queden ganes de ballar o descansar escoltant música i encara queden forces no em perdria la Selvatana, ni la Plateria a la Plaça de l’Ajuntament.

– Quins creus que haurien de ser els reptes futurs de la Cultura a Sant Boi?

Pregunta complexa, i més en un temps on moltes famílies estan passant dificultats econòmiques, però crec que a Sant Boi encara ens falta una aposta decidida per la Cultura amb majúscula.
Ens falta en la meva opinió un equipament cultural de referència, on tota la ciutadania sàpiga que hi passen coses, i que hi pot accedir quan les vulgui fer, i comunicar-ho bé. Es fan moltes accions que tenen dificultat a l’hora d’arribar al ciutadà

Per altra banda no podem reduïr a entendre la cultura només com a programació cicle Festiu. Cultura implica una manera de viure, interès per l’art, la lectura, les noves tendències, formació, tradició, historia, esperit crític i moltes coses més. Obrir nous camps, és necessari el treball amb les escoles alhora d’experimentar amb teatre, música i dansa i crear nous públics i sobretot joves. També s’ha d’esperonar a la ciutadania i a les entitats perquè no mirin només pel seu col·lectiu sinó que facin projectes d’interès per tot Sant Boi, i s’ha de comprendre la Cultura com un tot que cohesiona, que forma, que dona referències, que fa créixer personalment que fa progressar i que fa gaudir del viure.

– D’aquesta etapa que has passat, què t’ha aportat la Cultura i què t’endús de bo?

M’ho enduc tot, el bo, l’experiència, l’aprenentatge, la visió des d’un altre angle com és la política, i sobretot el contacte humà de moltes persones que m’han acompanyat en aquest trajecte, i que ja formen part de mi mateixa i del temps que hem compartit encara que ara els deixi.

Deixa un comentari