Festa Major’15… que no pari la música!

Què seria una Festa Major sense el ball i sense la música que ens acompanya en aquests dies de festa? Doncs com una pel.lícula sense banda sonora, i és clar, això no ens ho podem permetre!!

Aquests quatre dies de Festa Major aniran ben carregats d’instruments sonors i veus potents, de melodies i ritmes fora de to, en resum, un calidoscopi musical ple de moltes combinacions, estils i gustos, sobretot gustos per a tothom:

percussio

Cultura popular, gegants, castellers, sardanes, Correfoc i les percussions. Que no faltin els gegants, els diables, els trabucaires i la cultura popular a la Festa Major! Què seria de la cita més important al municipi sense les entitats de cultura que tot l’any realitzen activitats de formació, exhibició etc. per a mantenir vives les tradicions? I que seria de totes aquestes performances sense la banda sonora de gralles, tambors i percussions que marquen el ritme, destaquen els moments clau o remouen les emocions del directe? La Matinada de Gralles o la Trobada Gegantera amb la Colla de Geganters i Grallers de Sant Boi, la Tabalada amb els Diables de Casablanca i Diabòlics Músics, les sardanes amb la Cobla Lluïsos de Taradell, el Correfoc amb els Diables de Casablanca i Sant Boi i la Mascletà de Coeters Dragon o la Diada Castellera amb la Colla Castellera de Cornellà, La Jove Xiquets de Tarragona i Minyons de Terrassa… Música i tradicions, lo más!!

plateria

La Plaça, l’embalat i l’Orquestra Plateria i Selvatana. Ets bailonga? Doncs apa, que la Plaça de l’Ajuntament s’omple d’oferta musical amb balls de saló de les escoles de ball santboianes, sarsueles, tonades clàssiques amb la ja tradicional Orquestra Selvatana o els ritmes llatins i passodobles particulars de sombreros de ala ancha de la històrica Orquestra Plateria. Ambients d’envelat i verbena t’hi esperen!

Concierto-David-Bustamante

David Bustamante. Un dels artistes melòdics més seguits, un extriunfito que ha madurat i ha esdevingut amb el temps un referent per aquest tipus de gènere, farà moure el cos a ritme de balada amb un directe aclaparador gràcies al seu últim discVivir’.

catarres-2013

Trau, Carmen Doorá, Aston, Joan Dausà i Catarres. Músics de casa, propers, de qualitat, bons i d’estils tan variats que algun o altre et farà seguir les seves lletres a cop de guitarra… Trau, un pop psicodèlic i de melodies contagioses, de Sant Boi i reconeguts amb diferents guardons musicals, de la Coope el flamenc fusió i el jazz de Carmen Doorá, els veterans santboians Aston que demostren la bona salut del seu pop, Joan Dausà, un mai mai revelació de l’escena catalana, entre el cantautor i el pop o Els Catarres, jovent i pop-folk al quadrat amb un directe que si no et fa botar amb el ‘Big Bang’ és que estàs baldat!


Sra. Tomasa i Miguel Campello.
Que arriba el Campello, l’ànima de la mítica banda El Bicho, amb el seu darrer disc ‘Camina’, un disc ple de sonoritats mestisses i de gran creativitat musical… i els Sra. Tomasa, amb una marxa que pà qué, un còctel de música llatina, electrònica, reggae, funk i hip hop que divertirà fins i tot al més quiet.

falete

El Festival Flamenc i Falete. Que Falete és tot un personatge ho sabem tots, alguns el vam poder veure en una edició de l’Altaveu amb una Plaça plena fins a la bandera. Que és qui ha reinventat la cobla i que te un art com la copa d’un pi, ho comprovaràs tu de persona quan t’hi apropis al Festival Flamenc al Parc de la Muntanyeta.. Un volcà de passió flamenca!

de la torre

El Tour 40 i els Dj’s. Una vetllada amb la millor música dels 40 Principales, un gran espectacle audiovisual i amb Víctor de la Torre i Adrià Ortega com a front Dj’s… Ideal pels més joves, els trobareu des de les 19h. de la tarda.

coral renaixença

El cant coral santboià i Daltabaix. Que les corals santboianes Renaixença, Pedres Blanques i Ressó fan concerts de molta qualitat ho podreu comprovar a Veus de Festa, el passat i present de les veus i la música coral 100% de ciutat! I pels més petits, una gran, gran trobada de grups instrumentals i corals de gran format, el Daltabaix, amb l’alumnat de la Blai Net i escoles d’altres poblacions que ompliran els carrers de veus blanques!

piromusical

Llum, focs i músiques al Piromusical. I per acabar parlant de música, no ens deixem la banda sonora que acompanyarà l’acabament de Festa… quines melodies acompanyaran els grans focs?

Salut i bona música de Festa Major!!!

Deixa un comentari