Cremem Sant Boi!

Cremem Sant Boi1

La tradició del Foc a Catalunya està molt arrelada. Els materials pirotècnics són utilitzats en les diferents manifestacions de cultura popular i tradicional des del segle XIV i fan part indiscutible del patrimoni immaterial de la cultura del nostre territori. Avui centenars de grups de Diables, bèsties de foc i colles infantils mantenen viva la tradició a Catalunya amb milers actes de foc anuals, malgrat les dificultats d’adaptació de la nova directiva europea.

Cremem Sant Boi2

‘Cremem Sant Boi!‘ és una d’aquestes tradicions. La quarta edició ja està en marxa i el Grup de Foc de Sant Boi està enllestint des de fa mesos la trobada de grups de Malabars de foc d’arreu de tot el Barcelonès i els grups de percussió que els acompanyen. Enguany l’esdeveniment també serà un acte solidari amb recollida d’aliments, tallers de malabars, concurs de fotografia i molt més!

Les activitats previstes fins ara són:
10 a 14 h. Tallers de Malabars a la plaça de Catalunya
17.30 h. Tabalada.
Recorregut: Llac de la Deessa, Baldiri Aleu, Pau Claris, Mallorca i plaça de Catalunya.
19.30 h. Cercavila de Malabars.
Recorregut: Pl. Catalunya, Francesc Macià, Jaume I, Major, Pl. Ajuntament).
(durant tot el dia es farà recollida solidària d’aliments a Pl. Catalunya i a Can Massallera)

Els grups que fins ara han confirmat són els Malabars de foc de Sant Boi, del grup de foc de Sant Boi, els Diabòlics d’Ègara de Terrassa, els Malabars de Tordera, els Diables de Terrassa, SucsPirArt de La Verneda de Barcelona, Ssstrèpits, de Vilassar de Mar, Els Banyuts de Llavaneres, Front Diabòlic de La Garriga, els veïns Malabars de Casablanca de Sant Boi, els Saltimbankis de Bellvís i el grup de percussió RetumBand... Hi haurà foc de festa i percussió per espantar els dimonis!

Dissabte 10 d’octubre
‘Cremem Sant Boi’
Des de les 10 h. a Pl. Catalunya
Més info aquí

Deixa un comentari