Francesc Baiget, un alè fresc, espontani i crític!

expo_baiget1

Francesc Baiget és pintor, gravador i dibuixant, i santboià d’adopció!
Format a diferents escoles d’art, als setanta va treballar per a diferents mitjans de comunicació com Teleexprés, El Viejo Topo, El Papus o Serra d’Or, creant  il.lustracions de caire polític i social, moltes d’elles per a publicacions pedagògiques, ecologistes i per a moviments socials.

expo_baiget2

Les seves inquietuts socials es veuen reflexades en la seva obra, sempre irònica, imaginativa i crítica, Baiget és un creador infatigable que, especialista en dominar diferents tècniques, sempre acabarà farcint de colors, detalls escènics i gran dinamisme les seves peces. Ara, la seva nova exposició ‘La pràctica de l’Alè, Quina mena d’art trobarem aquí’ que presenta el CCCA Can Castells Centre d’Art, experimenta amb el surrealisme i amb el subconscient:

Destaca el seu treball conceptual sobre el pensament automàtic, profund, ocult i salvatge, que diu determina inevitablement la majoria de les nostres actituds que creiem racionals. I en aquesta completa exposició, trobarem imatges, situacions i paisatges imaginats des d’aquest pensament automàtic i altament creatiu. Hi haurà quadres que segueixen el corrent figuratiu: hi són representades persones, objectes i natura, i es treballa des d’un primer pla, profunditat i horitzó. I també, és clar, no hi faltarà el seu toc genuí d’humor, ironia i alegria.

Baiget ens diu:

“Mezclamos la tradición del surrealismo metafísico con la ironía y aquí estamos. Las grandes cuestiones de la vida, las preguntas finales, se pueden formular con el trabajo, la reflexión, el rigor y la calma. Y amor por el trabajo bien hecho. Un cuadro es un objeto de arte”.

També a Cal Ninyo hi haurà un espai dedicat a a seva obra, concretament la part d’il.lustracions. Tot plegat una obra fresca, divertida i altament crítica.
Imperdible!

 

(Us hi esperen a la inauguració del 9 març)
9 març – 29 abril
‘La pràctica de l’Alè, Quina mena d’art trobarem aquí’
Francesc Baiget.
CCCA Can Castells Centre d’Art

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s