SOBRE SUPERDONES I CENTENARI LITERARI A LES BIBLIOTEQUES

Les Biblioteques de Sant Boi no paren de fer coses, des els seus habituals serveis de prèstec de llibres, audiovisuals, etc. a les recomanacions literàries, els Clubs de Lectura, les xerrades sobre llibres o les activitats paral.leles de pròpia producció o propostes externes; el fet és no parar mai de fer propostes relacionades amb la literatura i per a tots els gustos.

♠Biblioteca Jordi Rubió i l’Exposició “Super women, super inventors”, de la il.lustradora Sandra Uve.
Del 30 agost al 20 setembre’18.

Una exposició sobre dones inventores de la mà d’una destacada il.lustradora, na Sandra Uve.
De poques ocasions gaudim per a veure una exposició sobre il.lustració, femenina i de la mà d’una gran dibuixant. I això és “Super women, super inventors”.

La idea de la mostra va sorgir a partir d’un llibre sobre les aportacions de 96 dones amb ments brillants que van haver de lluitar contra la seva invisibilitat i defendre idees surrealistes i innovadores, com la mare d’internet o la pintura insecticida. L’escriptora Sandra Uve exposa 25 retrats de dones que contra tot pronòstic, van aconseguir el seu somni, en principi un invent amb una patent legal, i en el fons la seva llibertat intel·lectual i física. El recorregut de l’exposició permet als visitants donar a conèixer la seva tasca i el canvi significatiu que va suposar cadascun d’aquests invents en la nostra història, com el primer tractament contra la leucèmia, el wifi o els leggings push-up.

♠Biblioteca Maria Aurèlia Capmany, activitats relacionades amb el centenari del naixement d’aquesta escriptora.
Des del maig al 28 setembre’18.

Aquest any recordàvem que es celebrava el Centenari de l’escriptora Maria Aurèlia Capmany, i per descomptat, la biblioteca que porta el seu nom no podia faltar, així com celebrar també els seus 25 anys com a biblioteca de referènia a Ciutat Cooperativa!

Exposició “Maria Aurèlia Capmany. Dona, escriptora i ciutadana”. Fins 3 octubre.

Aquesta exposició, que ha estat impulsada per la Fundació Maria Aurèlia Capmany, fa un repàs de la vida i les diferents facetes de l’autora i la situa al mateix temps en la història política d’aquells anys.

(Centenari Maria Aurèlia Capmany. Activitat inclosa dins el programa conjunt de memòria i dinamització cultural Sant Boi).


Exposició “25 anys amb tu. Biblioteca Maria Aurèlia Capmany”. Fins 3 octubre.

11 de setembre de 1993 s’inaugurà la Biblioteca Maria Aurèlia Capmany. Amb motiu del seu 25è aniversari farem un repàs dels millors moments de la biblioteca a través d’una exposició.

(Centenari Maria Aurèlia Capmany. Activitat inclosa dins el programa conjunt de memòria i dinamització cultural Sant Boi).


– 25è aniversari Biblioteca Maria Aurèlia Capmany. Espectacle teatral “Preguntes i respostes sobre la Maria Aurèlia Capmany”. El 14 setembre.

A càrrec d’Hangar 10. Un espectacle d’Antonio Juárez. Espectacle teatral i poètic sobre l’ autora Maria Aurèlia Capmany i la biblioteca homònima de la ciutat Cooperativa de Sant Boi que celebra el 25e aniversari. Inspirat en l’obra Preguntes i respostes sobre la mort de Francesc Layret de la Maria Aurèlia, l’espectacle parlarà i s’inspirarà en els seus textos i els intercalarà amb referencies de moments viscuts al barri Cooperativa de Sant Boi.

(Centenari Maria Aurèlia Capmany. Activitat inclosa dins el programa conjunt de memòria i dinamització cultural Sant Boi).

 

– 25è aniversari Biblioteca Maria Aurèlia Capmany. Recital Carme Sansa diu i canta Maria Aurèlia Capmany, amb l’acompanyament de Jaume Mallofré a l’acordió”. El 21 de setembre.

A més de novel·les i teatre, Maria Aurèlia Capmany va escriure textos que tractaven de manera molt directa els temes candents de la societat, que ho continuen essent avui. Carme Sansa interpreta narracions breus i cançons que fan riure i pensar al mateix temps, concebudes per divertir i provocar, per establir, a través de la recitació i el cant, un diàleg crític i d’emocions.

– Hora del conte “Especial Maria Aurèlia Capmany”, a càrrec de Sara Genovart. El 28 de setembre.

La Sara Genovart farà una sessió amb contes que va escriure la Maria Aurèlia Capmany amb motiu del seu centenari.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s