FESTA MAJOR’21: LA CULTURA POPULAR SEMPRE PRESENT!

Alguns dels elements més destacats d’una bona Festa Major, són les activitats relacionades amb les tradicions i la cultura històrica del territori, els gegants, les sardanes, els diables, capgrossos, les puntaires o els balls, projectes que es relacionen amb la identitat local i la participació de moltes entitats ciutadanes.

Aquest com sabem ha estat un any complicat, i malgrat tot, es podrà gaudir de moltes d’aquestes trobades en formats diferents, més d’exhibició i menys participatius, però que lluiran igual de la seva màgia. Aquí us fem cinc cèntims de les activitats de cultura popular d’aquesta edició de Festa Major ;D

Roger Mas i la Cobla Sant Jordi

Una perla de concert on les sardanes i el singular repertori de Roger Mas, acompanyat per la Cobla Sant Jordi, faran les delicies dels amants de la sardana, la cançó tradicional i la innovació instrumental i tècnica que aquest cantautor acostuma a embolcallar en els seus temes amb encert. Emoció, tradició i innovació en un vespres… Imperdible!

Dijous 20, 20:00 h. al Pati de l’Escola Antoni Gaudí

Espectacles de Foc, amb els Diables de Casablanca / Diables de Sant Boi i Diabòlics Músics

Un gran i bonic esforç de totes aquestes colles per oferir espectacles de gran qualitat,com el de divendres “Elementa Ignis”, on els Diables de Casablanca faran un espectacles de foc d’alçada i els quatre elements com a protagonistes, una estona que s’omplirà de bestioles i de fum. I dissabte torna l’olor a pólvora i els sons de carretilles petant amb els Diables de Sant Boi i Diabòlics Musics en format correfoc, però sense córrer, amb la mateixa emoció i al ritme que marcarà la percussió.

Divendres 21, 21:30 al Pati de l’Escola Montbaig, amb la primera colla.
Dissabte 22, 21:30 al Pati Escola Antoni Gaudí, amb la segona colla.

Mostra de Balls de Gegants de Festa Major

A ritme de la Rajol’s band i de les colles de grallers, el Baldiri, la Ramona i la Laieta de la Colla de Gegants de Sant Boi, el Manuel i la Blanca de la Colla de Geganters i Grallers de Casablanca, i els gegants i capgrossos dels Gegants de l’Agrupació Cultural folklòrica de
Sant Feliu, faran un repàs pels balls de gegants d’ara i de sempre… Un treball d’artesania gegant que sovint encarreguen als tallers de geganters de Catalunya, patrimoni immaterial que podreu gaudir en directe.

Dissabte 22, a 17 i 19 h. Pati de l’Escola Antoni Gaudí

Trobada de Puntaires i concert folk amb els Elements

Les Puntaires de Sant Boi, que engloba entitats i agrupaments dels diferents barris tornen amb la tradicional trobada de puntes i artesania tradicional, acompanyats del grup folk Els Elements que amenitzarà l’estona amb repertori i ball d’aquest estil.

Diumenge 23, 10h. Pati de l’Escola Antoni Gaudí

Festival Flamenc

La Coordinadora d’Entitats organitza com cada any la tradicional trobada amb els quadres flamencs de les Casa de Cadis,
Casa de Granada i Casa de Sevilla.

Diumenge 23, 17 i 19:30 h. Pati de l’Escola Antoni Gaudí

Informació de Festa Major a santboi.cat/festamajor
Reserves per als espectacles a Entrapolis.com i casals de barri.
Més informació a agendasb.info
Descarrega’t el programa AQUÍ
Descarrega’t el programa de lectura fàcil AQUÍ

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s